Najčastejšie mýty o nikotínových vrecúškach

Najčastejšie mýty o nikotínových vrecúškach

O nikotínových vrecúškach sme už veľa počuli. V poslednom čase sa nikotínové vrecúška dostali do médií, preto sme sa rozhodli uviesť na pravú mieru najčastejšie mýty o nikotínových vrecúškach.

Mýtus 1: Nikotínové vrecúška sú ľahko dostupné deťom

Ovocné a mätové príchute a farebné, hravé obaly údajne lákajú deti a dospievajúcich k užívaniu nikotínových vrecúšok. V skutočnosti všetko, čo chcete predať alebo na čo chcete upozorniť, musí byť trochu atraktívne. Skutočnosť, že sa na to deti chytajú, je jedným z vedľajších účinkov. Preto musíte vytvoriť a predovšetkým dodržiavať ďalšie pravidlá.

Jedným z nich je predaj nikotínových vrecúšok od 18 rokov. Predajcovia v kamenných obchodoch sú povinní skontrolovať vek kupujúceho a je len na ich zodpovednosti, či tak urobia. Sankcie za porušenie sú takmer likvidačné, preto dúfame, že sa nikto neodváži predávať nikotínové vrecúška deťom. 

Pokiaľ ide o nakupovanie cez internet, aj tu platia pravidlá. Iste, vyskakovacie okno, v ktorom musíte pri vstupe na stránku potvrdiť, že máte viac ako 18 rokov, odradí len tých najčestnejších. Ale potom sú tu ďalšie mechanizmy. Jedným z nich je overenie veku kuriérom pri doručení tovaru. Opäť s hrozbou vysokej pokuty, ak tak neurobí. 

Netvrdíme teda, že je nemožné získať nikotínové vrecúška, ak máte menej ako 18 rokov, ale určite to nie je jednoduché. Je to podobné ako pri bežných cigaretách a v médiách sa tým už dlho nikto nezaoberal. Nehovoriac o tom, že ak nie ste zvyknutí na nikotín a dostanete nikotínový sáčok, je to napriek príchuti naozaj nechutné.

Mýtus 2: Nikotínové vrecúška sú horšie ako cigarety

Existuje množstvo štúdií, v ktorých vedci potvrdili, že sú šetrnejšou možnosťou - nie však zdravou. V každom prípade vás neodporúčame začať používať nikotínové vrecúška, ak ste predtým nepoužívali žiadny výrobok obsahujúci nikotín. Nikotín je vysoko návyková látka. Ak ste však fajčiar, odporúčame vám prejsť na nikotínové vrecúška. 

Zlepšíte sa v niekoľkých smeroch. Nikotínové vrecúška vám nežltnú zuby, nevdychujete karcinogény ani iné škodlivé látky ako pri fajčení. Sú tiež diskrétne - nikto nevie, že ich používate. Môžete ich teda používať, kedy a kde chcete. A sú aj ekonomicky zaujímavejšie. Okrem toho môžete regulovať príjem nikotínu a postupne sa zbaviť závislosti od nikotínu. 

Rozhodne však nie sú zdravé. Ich obsah je starostlivo kontrolovaný a podlieha najprísnejším predpisom, no napriek tomu obsahujú nikotín, ktorý má tiež množstvo negatívnych účinkov na ľudský organizmus. Niektoré zdroje hovoria aj o nepriaznivom vplyve na ďasná a zuby. Musíte si tiež dávať pozor, aby ste vrecúško nerozhrýzli a neprehltli.

Mýtus 3: Nikotínom z nikotínových vrecúšok sa nemôžete predávkovať

Pri tomto tvrdení by sme mali najprv definovať, čo je predávkovanie nikotínom. Je to stav, ktorý môže nastať pri nadmernom užívaní nikotínu. Nikotín obsiahnutý v nikotínových vrecúškach môže spôsobiť množstvo vedľajších účinkov, ak sa do tela dostane v príliš veľkom množstve.

Medzi hlavné príznaky predávkovania nikotínom patria závraty a nevoľnosť, ktoré môžu byť sprevádzané zrýchlenou srdcovou frekvenciou a zvýšením krvného tlaku. Osoba trpiaca predávkovaním nikotínom môže pociťovať bolesť na hrudníku a ťažkosti s dýchaním. Účinok nikotínu na centrálny nervový systém môže spôsobiť zmätenosť, podráždenosť a nervozitu.

Pri podozrení na predávkovanie nikotínom sa odporúča piť veľa tekutín, byť na čerstvom vzduchu a byť pokojný. V extrémnych prípadoch neváhajte vyhľadať lekársku pomoc. Za smrteľnú dávku nikotínu sa považuje 40-60 mg, takže je takmer nemožné dostať do seba takéto množstvo pomocou nikotínových vrecúšok.

Mýtus 4: Nikotínové vrecúška farbia zuby

Cigarety farbia zuby nažlto. Nikotínové vrecúška nie. Ani fúzy. Takže okrem bielych zubov sa v prípade mentolových príchutí môžete tešiť aj zo sviežeho dychu. O tejto téme sme napísali celý článok. Niektoré zdroje však uvádzajú, že nikotínové vrecúška môžu mať pri vyššej miere užívania vplyv na kazivosť zubov. Konkrétnu štúdiu na túto tému sme však nikde nenašli. 

Ďalšou vecou je, že niektorí ľudia môžu mať zvýšenú citlivosť ďasien, a tak môžu pociťovať podráždenie v mieste, kde si vkladajú vrecúško. V takom prípade odporúčame buď prestať používať nikotínové vrecúška, alebo ich jednoducho vkladať na iné miesto. Je to preto, že ďasná majú schopnosť veľmi rýchlo sa zregenerovať, a tak zvyčajne nemáte pocit, že by ste niekedy na druhý deň mali problém.

Poznáte nejaké ďalšie mýty spojené s nikotínovými vrecúškami? Neváhajte a dajte nám vedieť. Radi ich do článku doplníme.

späť na výpis
Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 20 EUR

Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 20 EUR

Rýchle dodanie
Do 48 hodín

Rýchle dodanie
Do 48 hodín

Vernostný programDarčeky a nákupy za body

Vernostný program
Darčeky a nákupy za body

Výhody pre registrovanýchPrednostný predaj a akcie

Výhody pre registrovaných
Prednostný predaj a akcie